Gezinspaviljoen Bovenkarspel

Bovenkarspel

Het Gezinspaviljoen in Bovenkarspel voldoet niet meer aan de huidige eisen om de juiste kwaliteit zorg te kunnen bieden aan haar bewoners. Zorgorganisatie Omring heeft daarom besloten een nieuw huis te bouwen op dezelfde plek volgens het concept Beschermd Wonen.

De paleisachtige uitstraling van het oude gebouw wil men ook in de nieuwbouwplannen terug laten komen en dat is met dit ontwerp goed gelukt. Het wordt weer een plek waar bewoners met een zorgvraag graag wonen en oudere mensen uit de omgeving van harte welkom zijn. Bij binnenkomst komt men in een ruime hal, waaraan een bibliotheek, een salon een een grote eetkeuken zijn gelegen. Dit buurtplein loopt over in een mooie serre aan de grote nieuw te realiseren beschutte tuin.

In het gebouw krijgen mensen een zelfstandig tweekamerappartement dat zij kunnen inrichten met eigen meubels. Op de verdiepingen zijn de ontmoetingsruimten centraal per gebouwvleugel georganiseerd, oftewel een gemoedelijk en overzichtelijk buurtje van 8 appartementen.

Schermer installatietechniek is verantwoordelijk voor de realisatie van de duurzame klimaat installaties. Het gehele gebouw wordt gasloos, de warmteopwekking wordt aangebracht op basis van een luchtwarmtepompsysteem. 
Doormiddel van hydromodules wordt de energie omgezet naar een waterzijdig systeem. Voor de verwarmingsinstallaties in het gebouw wordt gebruik gemaakt van een laagtemperatuur 
verwarmingsysteem bestaande uit vloerverwarming / vloerkoeling. 
De luchtverversing in de woningen met behulp van een hybride ventilatiesysteem bestaande uit climarad WTW units en afzuigboxventilatoren.
Tevens wordt voor het gebouw een complete regelinstallatie geleverd en gemonteerd inclusief gebouwbeheerssysteem (GBS). 

  • OpdrachtgeverAannemingsbedrijf Wit Wognum BV
  • AdviseurM3 energie
  • ArchitectFAME Planontwikkeling BV

Gerelateerde projecten | Zorg

Heeft u nog vragen?

Heeft u een vraag over de diensten en producten die wij leveren
of wilt u alleen informatie ontvangen?